Uvažujete nad zmenami dekorácií vo vašom príbytku? Vianoce sú na to ideálna príležitosť! Zapojte aj deti a vyčarujete si doma príjemnú vianočnú atmosféru za pár drobných.

1. Ozdobný veniec
2. Adventný kalendár
3. Dekorácie na nábytok

Ozdobný veniec

Kde by ste mali začať, ak nie s výzdobou vchodových dverí? Práve na ne sa najlepšie hodí sviatočný veniec. Ten si jednoducho vyrobíte z roliek papiera. Použite rolky rôznych veľkostí, napríklad z toaletného a baliaceho papiera či z kuchynských utierok. Rolky nastrihajte na 5 cm široké kúsky. Na stôl položte kuchynskú misu a rolky poukladajte okolo nej. Z roliek vytvorte minimálne tri kruhy. Keď sa vám vytvorený vzor páči, jednoducho rolky zlepte po stranách dokopy, misu odstráňte a hotovo! Veniec môžete farebne pomaľovať, alebo do neho nalepiť niekoľko rolničiek či farebných gúľ.
Ak nemáte toľko voľného času alebo papierových roliek, veniec si môžete vyrobiť len s pomocou drôteného venca či kruhu a dostatočne dlhého šálu. Šál omotajte okolo drôtu (drôtený kruh by mal byť široký niekoľko cm), začnite na strane najbližšie k vám. Keď je drôt omotaný, šál na konci previažte a hotovo! Výhodou je, že po zime šál stačí odmotať a v budúcnosti ho môžete ďalej používať.

veniec

Adventný kalendár

Aby sa vám dni do Vianoc jednoduchšie odpočítavali, vyrobte si domáci adventný kalendár. Najjednoduchšie je použiť 24 prázdnych zápalkových škatuliek, ktoré naukladáte užšou stranou na seba do tvaru pyramídy. Škatuľky zlepte po stranách dokopy vždy v jednom rade, následne ich oblepte pekným baliacim papierom a na záver prilepte vytvorené pásy o seba do tvaru pyramídy. Na škatuľky napíšte čísla 1-24 a vložte do nich cukríky či iné prekvapenia.

Dekorácie na nábytok

Nielen stromček, ale aj iné vianočné ozdoby byt zútulnia a prinesú tú pravú vianočnú atmosféru k vám domov. Stôl a iný nábytok oživte peknými zimnými dekoráciami, napríklad svietnikmi. Potrebovať budete zaváraninové poháre, akrylovú farbu, tvrdý papier, ceruzku, nožnice, maliarsku pásku, štetec, epsomskú soľ a čajovú sviečku. Na tvrdý papier si nakreslite tvar vianočného stromčeka a vystrihnite ho. Maliarsku pásku nalepte v pásoch vedľa seba tak, aby vám vznikla väčšia lepkavá plocha. Nezabudnite nechať presahovať okraje pásky, aby ste ju mohli jednoducho odlepiť. Na vzniknutú plochu položte vystrihnutý stromček a obkreslite ho. Potom pásku odlepte, vystrihnite tvar stromčeka a tento nalepte na zaváraninový pohár. Pohár celý pomaľujte akrylovou farbou. Keď vyschne, odlepte pásku so stromčekom – vznikne vám pekný vianočný motív. Stačí už len nasypať do polovice pohára epsomskú soľ, vložiť sviečku a hotovo!

dekoracie

Ak hľadáte niečo ešte jednoduchšie, vyrobte si dekoračné šišky. Choďte s deťmi na prechádzku a pozbierajte šišky. Ak sú od blata či hliny, umyte ich a nechajte poriadne vysušiť. Potom ich stačí nastriekať na bielo farbou v spreji a hotovo! Môžete ich uložiť do kvetináčov či do ozdobnej misy, je to len na vás. Ak ste šišky v lese nenašli, môžete si zakúpiť aj umelé. Krásne dekorácie nájdete pred prichádzajúcicmi sviatkami v obchodoch Pepco. Výzdoba príbitku je tak ešte jednoduchšia.

Tipy na vianočné dekorácie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


Post navigation