Leto je za nami, slnko je čoraz zubatejšie a vy nadobúdate dojem, že šanca na oddych počas horúcich dní je definitívne preč. Vôbec to tak nemusí byť. Vydajte sa na cesty a vyskúšajte exotiku.

Hoci v našich zemepisných šírkach sa dni krátia a ochladzujú, v krajinách ako India, Vietnam či Egypt je dovolenková sezóna v plnom prúde, alebo práve začína. Predĺžte si leto a spoznajte čaro nového a neznámeho.

1. Kam za teplom
2. Cestujte, spoznávajte, vychutnávajte

Za teplom nemusíte ísť ďaleko

Ak túžite po oddychu na pláži, ale nechce sa vám dlho cestovať, poobzerajte sa po letoch do Afriky. V Egypte, Maroku či Tunisku je v októbri stále slnečno a teploty sa pohybujú na úrovni okolo 28°C. Spojené arabské emiráty vám okrem horúcej klímy a teplého mora ponúknu aj luxus na každom kroku. Ak vás však arabské krajiny nelákajú, riešením sú Kanárske ostrovy. Hoci sú len 100 km od Afriky, je to španielske územie, a teda ste stále v Európskej únii. Nemusíte riešiť inú menu ani víza a pokiaľ hovoríte cudzím jazykom, môžete sa sem vybrať aj na vlastnú päsť. Stačí vám nasporených pár peňazí a túžba po dobrodružstve.

dovolenka

Cestujte, spoznávajte, vychutnávajte

Október je vynikajúci mesiac aj na spoznávanie krajín, po ktorých väčšina z nás prechádza len s prstom na mape. Ak hľadáte destinácie, ktoré ponúkajú teplú klímu, krásne pláže a čisté more, pouvažujte o zájazde na Seychely, Maurícius, Maldivy, Karibik, Bali či Fidži. Nadšení cestovatelia si prídu na svoje v Indii, Vietname, Južnej Amerike či na Madagaskare. Tí svetaznalí sa možno vydajú na poznávací zájazd do niektorej z týchto krajín na vlastnú päsť. Tí menej skúsení pravdepodobne ocenia služby cestovnej kancelárie, ktorá okrem dopravných prostriedkov a ubytovania zabezpečí aj všetky administratívne záležitosti spojené s výletom. Dobrou správou je, že zájazdy do exotiky dnes už ponúka väčšina kvalitných cestovných kancelárií.

Pred výberom dovolenky je dobré zistiť, aké sú možnosti stravovania najmä, ak trpíte niektorou z intolerancií či alergií na stravu. Bolo by veľmi nepríjemné celú dovolenku prežiť na toalete či v bolestiach. Pribaliť si na cestu 1 či 2 kúsky bezlepkového chleba až toľko mesta v batožine nezaberie a môžete sa tak vyhnúť nepríjemným situáciám.

Pozrite aktuálnu ponuku z hypermarketov a ušetrite aj pri balení

Nech už sa rozhodnete pre oddych strávený na pláži, alebo aktívnym spoznávaním všetkého okolo vás, nezabudnite na to najdôležitejšie. Platný cestovný doklad!

Ak by sa Vám ale predsa nechcelo cestovať do zahraničia, skvelou voľbou je aj dovolenka na Slovensku, kde si môžete užiť skvelý wellness pobyt vo dvojici alebo s celou rodinou.

Nestihli ste dovolenku? Doprajte si exotiku na jeseň

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


Post navigation