Keď je vonku chladno, každý z nás sa teší na horúce letné dni a príjemné dlhé večery strávené v mestských uličkách alebo pri mori. No hneď, ako to vytúžené teplo konečne dorazí, my ženy riešime najmä roztekajúci sa make up a zničený účes. Prinášame vám niekoľko rád, ako byť krásna aj vtedy, keď je vonku teplejšie ako v saune.

1. Dôležitý je dobrý základ
2. Nezabudnite na podklad
3. Prirodzene do bronzova
4. Menej je viac
5. Nezabudnite na odolnosť

Líčenie

1. Dôležitý je dobrý základ

Aby ste sa vyhli premasťovaniu pokožky, použite ráno denný hydratačný krém bez obsahu oleja.

2. Nezabudnite na podklad

Po aplikácii hydratačného krému a skôr, ako nanesiete make up, použite podklad. Nezabudnite, že v lete treba pokožku chrániť, preto siahnite po takom, ktorý má UV ochranu. Ak je aj vodeodolný, máte napoly vyhraté.

3. Prirodzene do bronzova

Nikto v lete nechce vyzerať ako bábika z marcipánu. Ale výzor upečeného prasiatka tiež nie je želaný efekt. Ak chcete vyzerať prirodzene a opálene, ale množstvo práce vám neumožňuje chodiť sa slniť, pomôžte si bronzerom. Nanášajte ho v malom množstve a len na tie miesta, kde slnko každého opaľuje najrýchlejšie – teda na čelo, nos, líca a bradu. Ak zvyknete nosiť vlasy zviazané do vrkoča, alebo ste ostrihaná na krátko, rozotrite si malé množstvo bronzéra aj na krk.

4. Menej je viac

A to najmä v lete, keď sa pleť oveľa viac potí a premasťuje. Odporúčame vám make up celkom vynechať a namiesto neho použiť zafarbený hydratačný krém, ktorý vašu pokožku zjednotí a rozjasní.
Rovnaké pravidlo použite aj pre oči a pery. Namiesto výrazného líčenia zvoľte jemné farby. Na viečka najprv naneste očný podklad, ktorý zintenzívni farbu tieňov a zároveň zabráni ich usádzaniu v záhybe viečka.
Na pery namiesto rúžu naneste radšej lesk. Nezabudnite, že v lete sú trendy prirodzené farby ako ružová a marhuľová.

Líčenie

5. Nezabudnite na odolnosť

Vodeodolná maskara neodoláva len vode, ale aj kvapôčkam potu či vlhkému vzduchu. Preto by v lete mala byť súčasťou vašej základnej kozmetickej výbavy.

Rada na záver

Ak chcete, aby váš make up odolal horúcemu dňu, použite na záver fixačný sprej. Rýchlo schne, pleť nevysušuje ani nepremastňuje a predlžuje životnosť líčenia.

Ako byť krásna aj počas horúcich dní

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


Post navigation